BEE GOOD TO OTHERS

Тази година бихме искали да насочим вниманието на участниците в състезанието и техните съученици върху добротворчеството и доброволчеството. Ние във фондация „КОРПлюС“ вярваме, че добрият пример е заразителен и достоен за подражание. За това ви каним да се включите в нашата кампания под надслов: BEE GOOD TO OTHERS.

Предлагаме ви, да обявите февруари за Месец на добрите дела, без значение малки или големи са те или за кого са направени. Идеята е да се открият нуждаещи се от помощ, грижа или внимание хора и да направите нещо хубаво за тях. Участието в проекта може да е индивидуално или групово – да се включат група деца, цял клас и дори цялото училище. Няма ограничение за броя на добрините или участниците. Вие решавате!

Дайте гласност на извършените добрини, за да научат всички за тях. Сложете голяма кутия или буркан, в който всеки клас или ученик може да пусне листче, на което накратко е описал своето добротворчество. В края на месеца по време на училищното състезание Spelling Bee ще разкажете за някои от най-затрогващите добрини.

За да популяризираме вашите добри дела, организираме конкурс BEE GOOD TO OTHERS за снимка, видео или разказ, представящи участието на вашите ученици в доброволческа инициатива. За нас е важно материалите да отразяват истински емоции и искрена доброта. Всяко училище може да участва с до 3 снимки, 1 видео с дължина до 3 минути и 1 разказ с обем от 2 стандартни печатни страници (на български език). Най-вдъхновяващите добри дела ще получат специални награди. Крайният срок за изпращане на материалите за участие в конкурса е 8 март 2017 на info@corplus.org.

Ето няколко идеи за доброволчески инициативи за вдъхновение:

  • занесете топъл чай и курабийки в дом за стари хора
  • организирайте благотворителна пиеса на английски език
  • безплатни прегръдки на площада
  • прочетете приказка на деца в неравностойно положение
  • проведете урок по английски език в детската градина
  • помогнете с ежедневните задачи на възрастни хора от квартала
  • посетете по-малките ученици в занималнята и им помогнете с домашните

Добрините не се делят на малки и големи, за тях просто трябва желaние и съпричастност!

 

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram