Шампионите в Spelling Bee JUNIOR 2023 са двама!

На 23 април 2023 в Американския Колеж в София се проведе националният финал на състезанието Spelling Bee JUNIOR за ученици от 1 до 4 клас. Малките пчелички демонстрираха не само отлични знания, но и удивителна зрялост и спокойствие!

След изключително оспорваното състезание, за първи път в историята на Spelling Bee JUNIOR победителите са ДВАМА! Поздравления за третокласника БОРИС ДИМИТРОВ от ЧОУ “Прогресивно образование 3”, гр. София, и за четвъртокласника ДЕНИС АРНАУДОВ от ЧСУ “Св. Георги”, гр. София, които преминаха през 8-те кръга с думи от списъка за подготовка и стигнаха до 88-ма дума от списъка с непознатите думи!

Ето какво казват за състезанието двамата шампиони:

Казвам се Борис Димитров, на 9 години, 3 клас в “Основно Прогресивно Училище 3”, София. В Spelling Bee Junior участвам за втора година. В състезанието ми харесва напрежението, което ме кара да се фокусирам максимално. За състезанието се подготвям с кратки, но редовни тренировки на думите от списъците. Дългите думи ги научавам като ги раздробявам на части. Друго, което ми помага за състезанието е четенето на текстове на песни. Едно от хобитата ми е да подреждам кубчето на Рубик и други Рубик пъзели. Обичам да играя на куиз игри с приятели (на теми като футбол и флагове на различни страни). Играя Roblox и Майнкрафт (от там знам думата rotten, с която спечелих регионалния кръг на Spelling Bee Junior) с приятели. Интересни са ми филмите от Marvel Cinematic Universe и играя тенис. Зимата карам ски, а лятото правя шнорхелинг на морето.

Казвам се Денис Арнаудов на 11г. в 4А клас, ЧСУ “Св. Георги”. Участвам за първи път. Много се забавлявахме на сцената и си пляскахме ръцете всеки път, когато някое дете каже думата правилно. За да се подготвя за състезанието, всеки ден по-малко с мама и тати спелувахме думите, когато говорим и се сетим за някоя сложна дума, и в задръстванията в колата. В свободното си време ходя на курсове по програмиране и спортувам катерене на стена. Тази година се класирах на The World Scholar’s Cup 2023 global round.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram