Шампионът тази година се казва Теодор Хаджиев!

На 16 април 2022 г. в София се проведе националният финал Spelling Bee 2022. Най-добрите 24 пчелички премериха сили в 15 кръга и определиха шампионът за този сезон на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee!

Поздравления за ТЕОДОР ХАДЖИЕВ, седмокласник от ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, с. Марково, който в оспорван финал победи НАДЕЖДА НИКОЛОВА от ОУ “Димитър Петров”, гр. Сливен и получи шампионската купа! Думата SYMPHONY, с която победи Теодор, е от кръговете с непознати думи.

Ето какво разказа за себе си Теодор:

Казвам се Теодор Хаджиев и съм на 13 години. Уча в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Марково, община Родопи. През тази учебна година завършвам седми клас. В свободното си време обичам да гледам исторически филми. Така се зароди и интересът ми към езиците на другите народи. Откривам как се променят думите от един език в друг, как се преплитат значенията, също като историята им. За втора поредна година участвам в състезанието Spelling Bee. Истински вдъхновяващо е да се включиш в тази надпревара, преди всичко със себе си. 

На финала се вълнувах много, но никоя от думите не ме затрудни. Радвам се, че и в кръговете с непознати думи успях да спелувам думите правилно и да победя!
Теодор Хаджиев с диктора на състезанието София Клайнсасър

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram