Запознайте се с финалистите в Spelling Bee Junior 2023!

Представяме ви най-добрите участници в Spelling Bee Junior 2023, които ще премерят сили на 23 април в Американския Колеж в София. Всички те обичат английския език и очакват с нетърпение да покажат знанията си пред публика. Пожелаваме им успех! 🐝

Казвам се Борис Димитров, на 9 години, 3 клас в Основно Прогресивно Училище 3, София. В Spelling Bee Junior участвам за втора година. В състезанието ми харесва напрежението, което ме кара да се фокусирам максимално. За състезанието се подготвям с кратки, но редовни тренировки на думите от списъците. Дългите думи ги научавам като ги раздробявам на части. Друго, което ми помага за състезанието е четенето на текстове на песни. Едно от хобитата ми е да подреждам кубчето на Рубик и други Рубик пъзели. Обичам да играя на куиз игри с приятели (на теми като футбол и флагове на различни страни). Играя Roblox и Майнкрафт (от там знам думата rotten, с която спечелих регионалния кръг на Spelling Bee Junior) с приятели. Интересни са ми филмите от Marvel Cinematic Universe и играя тенис. Зимата карам ски, а лятото правя шнорхелинг на морето.

Казвам се Виктория Комитска. На единайсет години съм. Уча в 39-то СУ “Петър Динеков” и съм четвърти клас. За първи път участвам в състезанието Spelling Bee. Харесвам английския език и предизвикателството. Вкъщи ме изпитват на думите и аз ги спелувам. Харесва ми компютърното програмиране и пеенето.

Казвам се Давид Дяков на 9г., 3 клас в ЧСУ „Мечтатели“, гр. Варна. За първа година участвам в състезанието. Много харесвам английският език и да уча нови думи, обичам и да се съревновавам. Затова харесвам Spelling Bee. Уча думите с помощта на мама и мистър Томи, пиша ги и ги спелувам на глас. Много обичам да играя шах и да строя Лего конструктори.

My name is Dayana Pavlova and I am eleven years old. I am in fourth grade, and I study at the “Dimitar Blagoev” Elementary School in Stara Zagora. This is the first year I am competing in the Spelling Bee contest. What I enjoy about the competition is that I can learn new words and I like knowing how to spell the harder ones. I study the words by writing each one ten times and then spelling it five times. I separate the harder words into several smaller ones to make them easier to spell. My hobbies are ballet and crafting or doing things with my hands, like jewelry, cards, and cute origami. I like reading books and watching films with my family in my free time. I enjoy travelling because I like exploring the world. I also love learning languages because I want to talk to people from other countries and understand their conversations. I go to dance competitions, and I take part in Math, Bulgarian language, and Music contests as well.

Казвам се Димитър Бойчев, на 11 години, 4г клас, от НБУ “Михаил Лъкатник” гр. Бургас. Участвам в Spelling Bee Junior за втора поредна година. За да се подготвя за състезанието си чета думите. Щом свикна с произношението, ги спелувам без да гледам. Моето хоби е тенисът, а през свободното си време обичам да играя на компютърни игри. Последното състезание, на което се представих отлично е KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS 2023.

Аз съм Димитър Чалъков, на 10 години. Аз съм от 4б клас в Пето СУ “Георги Измирлиев”, град Благоевград. Участвам за първа година в състезанието. На мен ми хареса, че от първия ми опит за Spelling Bee спечелих и двата рунда и отивам на национален кръг. Взех си думите в училище и в междучасията моите приятели ме изпитват. А непознатите думи ги отделям в друг списък и ги проверявам по-често. Г-жа Сливкова също ми помага. Карам ски и колело и също ми е много интересно да чета за войните и да гледам исторически филми.

Казвам се Камелия Бочева, на 10 години, СУ “Вичо Грънчаров“ – гр. Горна Оряховица. В състезанието Spelling Bee участвам за втора поредна година, харесва ми че с участието ми в състезанието обогатявам своя речник по Английски език, и тръпката от това да се състезаваш е наистина уникална. Научавам думите с помощта на учителката ми по английски, на баща ми и с много четене. Обожавам дигиталното рисуване, така разивам своята фантазия и качества по рисуване. Участвала съм в състезание „Многознайко“ по български език – първо място, по английски език „Многознайко“ – първо място и доста други.

Казвам се Кристиан Златев и съм на 7 години. Уча в ОУ “Д-р Петър Берон”, град Пловдив. В състезанието Spelling Bee участвам за първи път. Харесвам го, защото научавам нови думи и как да ги произнасям правилно. Думите учих с помощта на моята учителка Г-жа Насева, която провежда занимания по интереси (английски език) и моите родители. Освен английски език, друг любим предмет ми е математика. Посещавам също клуб по шах.

Казвам се Мария Бакалова. Аз съм на 10 години и съм от град Сандански. Уча в Първо Основно Училище “Св. Климент Охридски” в 4a клас. В Spelling bee junior участвам за втора година. Това, което ми харесва в състезанието е, че докато учим се забавляваме. Аз се подготвям като уча думите, чета ги по срички и след това моята госпожа ме изпитва. Обичам също да рисувам, да уча нашата история, да смятам и да съчинявам текстове. Имам сребърен и златен медал от Национално финално състезание.

Казвам се Мартин Кобуров и съм ученик във 2в клас на СУ „Димитър Матевски” – град Пловдив. За пръв път участвам в състезанието „Spelling bee”, което харесах заради възможността да покажа наученото от мен по английски език. Повечето от думите в списъка съм запаметил покрай заниманията си с компютърни игри. За затвърждаване на знанията ми помолих майка ми да ме изпитва за думите. Освен от чужди езици се интересувам и от математика и футбол. Имам медали от състезанието „Математика без граници” и от първенства по футбол за деца на моята възраст. В подготовката за състезанието „Spelling bee” ми помага учителката ми по английски в СУ „Димитър Матевски” госпожа Снежи Силкова. Тя ми предостави списъка с думи,  разясни ми правилата на състезанието, изпрати ми игрите на Spelling bee и флаш картите. Оказа ми голяма подкрепа, уверявайки ме, че имам достатъчно знания, за да се представя достойно в съревнованието.

Казвам се Нейт Коев, на 10 г., 4 клас, НУ “Иван Вазов” – Враца. За първа година участвам в състезанието. Най-много ми хареса, че научих думи, които не знаех и срещнах нови приятели от моето училище. Беше ми забавно. Думите, които не знаех как се произнасят ги слушах по няколко пъти и ги казвах на глас. Госпожата ни събираше всяка седмица и ни учеше на следващите 50, а аз вкъщи много ги повтарях. Не съм ги писал. После тя ни изпитваше като на състезанието. Обичам да редя Лего. Най-голямото нещо, което съм построил е rollercoaster. Обичам да чета и книги, както на български, така и на английски език.

Здравейте, казвам се Николета Пюскюлева, ученичка от трети клас в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Костенец. Участвам в състезанието Bulgarian National Spelling Bee Junior за първа година. Подготвям се за състезанието, като чета думите и понякога използвам игрите, които организаторите са ни предоставили. С госпожата редовно правехме импровизирани състезания и се подготвяхме за регионалния кръг  след учебните часове. Обичам да качвам в YouTube клипчета от игрите, които играя. Моята силна страна е плуването, участвала съм в много състезания по плуване и имам спечелени медали. Едно от моите хобита е рисуването. Следващата година с удоволствие ще участвам отново в състезанието. Поздрави!

Казвам се Никълъс Хаямс, (почти) на 10 години, 3В клас, НУ „Паисий Хилендарски“, гр. Банско. За първа година участвам в състезанието. Харесва ми да се състезавам с другите, да се срещам с нови деца и да представям училището си. Чета думите и след това се упражнявам с баща ми, който е англичанин. Обичам футбола, Рубик кубчета и да играя компютърни игри. Участвам в математически състезания и имам доста медали.

Казвам се Рауф Алтай, на 10 години съм и уча в 4 клас в СУ „Никола Йонков Вапцаров“. За втора година се явявам на Spelling Bee Junior. Най-много ми харесва борбата, която изисква голяма концентрация. Слушам музика, гледам филми, играя електронни игри които са на английски. И за това повечето думи дадени в списъка ги знаех още отпреди. Но за състезанието специално упражнявам да ги спелувам вкъщи. Свиря на пиано и представлявам училището си и школата ми по пиано в концерти. Играя баскетбол в баскетболния клуб „Спортбаскет ГТ“ и се явяваме в турнири и фестивали. Освен това участвам и в различни олимпиади, където имам вече повече от 10 златни медала.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram