Допълнителна възможност за училищата от Северозападна България

Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” ще организира и проведе състезанията по правопис на английски език Spelling Bee и Spelling Bee JUNIOR за четиринадесета поредна година. През изминалата учебна година в състезанието Spelling Bee (за ученици 5-7 клас) се включиха 4200 ученици от 260 училища, а в Spelling Bee JUNIOR (за ученици 2-4 клас) – 4000 ученици от 180 училища. Подготовката и участието в състезанията стимулират интереса към изучаването на английски език, подобрява правописа, обогатява речниковия запас, изгражда умения за състезателност и дава възможност за допълнителна изява. Учителите получават допълнителни материали и идеи за разнообразяване на преподаването на английска лексика и граматика, както и възможност да се включат в обучения за професионална квалификация.

Участниците в състезанията са от цялата страна, от градове и села, от малки и големи училища. За съжаление, през последните години в състезанията участват все по-малък брой училища от областите Видин, Враца и Монтана. След анализ от наша страна решихме да предложим на участниците от първите десет регистрирани за Spelling Bee JUNIOR училища от всяка от гореизброените области да заплатят намалена такса за участие 10 лв. (вместо редовната 16 лв.). Нашият екип ще бъде на разположение, за да подкрепи учителите-координатори в периода на подготовка и провеждане на състезанието. За нас е от изключителна важност да мотивираме малките ученици от тези области, да запалим искрата на любопитството и любовта към английския език и да им предоставим възможност за учене по забавен и различен начин.

Регистрацията за състезанията Spelling Bee 2024 и Spelling Bee JUNIOR 2024 ще продължи от 2 до 20 октомври 2023 на http://spellingbee.bg/registration

училищно състезание в НУ “Иван Вазов”, гр. Враца
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram