Победители в петото предизвикателство на кампанията BEE Green

Последното предизвикателство в кампанията BEE Green е посветено на Часа на Земята (https://www.earthhour.org). Часът на Земята, който традиционно се отбелязва предпоследната събота на м. март със символично изгасяне на светлините от 20:30 до 21:30, се развива тази година. Нашите партньори от WWF ви предизвикаха не само да изгасите светлините, но и да посветите един час от времето си на опазването на планетата. В последното предизвикателство се включиха стотици ученици от цяла България. Радваме се, че благодарение на нашата кампания, повече млади хора се замислят за бъдещето на нашата планета и осъзнават как с действията си влияят на околната среда. Благодарим ви, че се грижите за Земята!

Дарина Димитрова, СУ “Панайот Волов”, Шумен

Захари Стоянов, СУ “Христо Ботев”, Сунгурларе

Мама е звездичка на небето!

Върнах се у дома. Баба беше направила вкусна супа. Тя каза да се нахраня и веднага да си напиша домашните работи. Днес е 23 март и ние ще изгасим лампата за един час. Всяка година е така. Това е нашата помощ да опазим природата. След като написах домашната работа излязох с приятели да играем футбол. Видяхме, че на поляната на която играем футбол  има много боклук. Ние се организирахме и го почистихме. Прибрах се у дома. Наближи време и баба изгаси лампата. Стана тъмно. Изпитах страх. Баба запали свещичка. Мека топлина ме погали. Сякаш очите на мама ме гледаха от свеща. Мама беше звездичка на небето и свещичка тук при мен. Мама щеше да се гордее с мен, че днес почистих с приятели природата.

Светлината на свещичката бяха очите на мама с които тя ме подкрепи. Стана топло и приятно у дома. Нека да правим добри дела.  Нека пазим природата!

Константина Иванова, ОУ “Йордан Йовков”, Варна

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram