Регистрацията за участие в Spelling Bee и Spelling Bee JUNIOR 2024 започва на 2 октомври 2023!

Регистрацията за участие в Spelling Bee и Spelling Bee JUNIOR 2024 ще започне на 2 октомври и ще продължи до 20 октомври, 2023 год на: http://spellingbee.bg/news/registration/. За участие в състезанието могат да се регистрират общински, държавни и частни общообразователни училища в България. Учениците от регистрираните училища заплащат еднократно такса за участие от 16 лв., която им осигурява списък с думи за подготовка, допълнителни материали за подготовка, участие в училищния кръг и в следващите кръгове (при класиране), както и сертификат за участие и малка награда.

Подготовката и участието в състезанията стимулират интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност и постоянство и дава възможност за допълнителна изява. Учителите получават допълнителни материали и идеи за разнообразяване на преподаването на английска лексика и граматика, както и възможност да се включат в обучения за професионална квалификация.

„Състезателният характер повиши мотивацията на учениците да изучават английски език, станаха по-активни в час, възприемат ученето като предизвикателство, а не като задължение.“ – споделя Мина Костадинова, учител по английски език в СУ „Св. Княз Борис I”, с. Старцево.

Очакваме ви в едно от най-вълнуващите състезания по английски език, което ще се проведе за 14-ти път през учебната 2023/2024 год.!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram