Откриване на седмицата на училищните състезания Spelling Bee 2017

Официалното откриване бе направено на 24 февруари в столичното 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“, което участва за четвърта поредна година. Победител в училищното състезание  е Веселин Горанов от 6 клас, който победи с думата playwright. Негов достоен подгласник е Адам Алзубеди.

На откриването присъстваха г-жа Наталия Митева, фондация „Америка за България“,  г-жа Тами Палчиков,  културно аташе в посолството на САЩ, г-н Кристофър Холмс, ръководител „Учебен център“, Британски съвет, г-жа Върбинка Хаджидимитрова,  Директор, Езиков и изпитен център АВО и други приятели и партньори на състезанието.

От 24 февруари до 2 март 2017 г. над 6600 ученици от 304 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена и дълга подготовка. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 1 април 2017 г. в 8 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 6 май 2017 г. в София и ще определят Spelling Bee шампиона на България.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram