Летен езиков лагер за финалистите и техните учители

За четвърта поредна година фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПЛЮС“ организира летен езиков лагер за  финалистите в Националното състезание по правопис на английски език „Спелинг Бии“ и техните учители в хотел „Балканско бижу“ край гр. Разлог. 

Участниците се включиха в разнообразните дейности предложени от организаторите – запознаване с американската култура, история, спорт и кухня; дискусии за толерантността и общуването, вълнуващи състезания, викторини, оспорвани състезания и занимателни игри, походи в планината, лагерен огън и др. Учителите участваха в сесии, на които им бяха представени интерактивни дейности за подобряване на комуникативните умения на учениците и за разнообразяване на граматичните уроци. Всички занимания се провеждаха от американски доброволци на английски език.

По време на традиционната едноневна екскурзия учениците и техните учители имаха възможност да се запознаят с красотата на национален парк „Пирин“, както и с богатото му биоразнообразие. 

За шестте дни на лагера участниците създадоха много приятелства и си обещаха да бъдат отново сред най-добрите участници в състезанието през следващата година и да изживеят още един вълнуващ летен лагер.

IMG_9808

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram